Camping Campschroer

Zevenaar

De gemeente Zevenaar bestaat uit de stad Zevenaar, de dorpen Babberich, Angerlo, Giesbeek en Lathum en de buurtschappen Oud-Zevenaar en Ooy. Zevenaar is het bruisende hart van de Liemers en grenst aan het Nationaal Landschap de Gelderse Poort en natuurreservaat de Oude Rijnstrangen. In het gebied is voldoende te ontdekken voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars.

Zevenaar De stad Zevenaar heeft een gezellig centrum met een gevarieerd winkelaanbod. Het uitgaansleven is met name te vinden rondom de Markt. Diverse cafés, eetgelegenheden, de bioscoop en het Filmhuis bieden talloze mogelijkheden tot vermaak. Ook cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen, want je vindt in Zevenaar diverse historische gebouwen die zeker een bezoek waard zijn.

Bezienswaardigheden Even ten zuiden van het centrum ligt de Panoven. In dit industrieel erfgoed uit 1860 is het eerste Nederlands Baksteen- en Dakpanmuseum gevestigd. In het centrum vind je het Liemers Museum, dat medio 2010 heropend wordt. De Buitenmolen, een uit de 16e eeuw stammend monument, is de oudste torenmolen van Nederland. In Oud-Zevenaar staat de eeuwenoude Martinuskerk. Voor tuinliefhebbers is Huis Bingerden, gelegen in het Bingerdense Bos, een aanrader

Camping Campschroer – Zevenaar: 5 km

 

WhatsApp chat